Jouw vriend Felix

Me(e)t Mendelssohn

Ontmoet Felix Mendelssohn Bartholdy! Daar wil je natuurlijk bij zijn. Op 13 mei kun je meemaken hoe de zangers van de Ars Musica Koorschool en het Meisjeskoor samenwerken met Guido de Wijs, die in de huid van Felix kruipt.

Het prachtige programma richt zich niet alléén op muziek van Felix, want de sprankelende melodieën van zijn zus Fanny ontbreken niet. Met aanvulling van een fraaie selectie van koormuziek uit de Duitse 19e eeuw klinkt muziek die rijk is van klank en schoonheid.

Soms hoor je de heldere stem van een jonge solist, dan weer een groep zangers, of alle zeventig zangers bij elkaar. De klankkleur van deze stemmen (6 tot 22 jaar) zijn bijzonder in hun eenheid. Zij nemen iedereen met hun enthousiasme mee in deze toegankelijke muziek, terwijl een aantal zangers ook nog eens een rol speelt in het verhaal van en over Felix. 

Laat je meevoeren naar zijn leefwereld, luisterend naar het Meisjeskoor dat een prachtige cantate zingt, en beluister stukken van de Koorschool die soms uitbundig en vurig, dan weer melancholisch en nadenkend zijn. Laat je verrassen door de kwaliteiten van onze jeugdige koorzangers. 

Jouw vriend Felix

Ars Musica Koorschool
Ars Musica Meisjeskoor
Marjon van der Linden, dirigent
Gerben Budding, orgel
Guido de Wijs, Felixverteller
Arjen Uitbeijerse, scriptschrijver

Je digitale reisgenoot: overzichtelijk en relevant.

Maak het jezelf gemakkelijk en probeer onze nieuwsbrief.

.