Naar het podium

Ons kooreducatieprogramma brengt de grootste talenten naar boven. Door de inzet van kundige zangpedagogen en de vocale bagage van het gehele team wordt bij elke zanger gewerkt aan een gezond stemgebruik. Om een leven lang te kunnen zingen met de eigenheid van ieders stem, op een gemakkelijke en plezierige manier.

Ars Musica Koorschool

De Ars Musica Koorschool is een unieke zang- en kooropleiding voor zangers vanaf groep 3 tot en met 20 jaar.

Lees meer

Ars Musica Meisjeskoor

Het Ars Musica Meisjeskoor telt ruim 20 zangers van 13 tot en met 27 jaar.

Lees meer

Ars Musica Studentenkoor

Het Studentenkoor bestaat uit een groep jonge, enthousiaste zangers van 18 tot en met 30 jaar.

Lees meer

Ars Musica Ensemblezang Academie (AMEZA)

Voor (toekomstige of potentiële) professionals en voor ambitieuze amateurzangers.

Lees meer

Aangenaam

Marjon van der Linden
Marjon van der Linden is artistiek leider en dirigent van de Ars Musica Koorschool. Daarnaast dirigeert ze het Ars Musica Meisjeskoor en het Sweelinck Kamerkoor uit Apeldoorn.

Diverse malen nam Marjon deel aan koordirectiecursussen, en volgde de meerjarige dirigentenopleiding, die in 2005 cum laude werd afgesloten. Na een korte periode bij Joop Schets aan de Hogeschool IDE vervolgde zij haar studie aan het Utrechts Conservatorium bij Rob Vermeulen (koordirectie) en Dobrinka Yankova (zang). In 2011 rondde ze summa cum laude haar bacheloropleiding koordirectie af en in 2012 volgde het masterexamen.

Momenteel studeert Marjon zang bij Pieter van Breugel. Ze treedt als solist regelmatig op bij diverse koren. Als ensemblezanger zingt Marjon onder andere in het professionele Ars Musica Kamerkoor onder leiding van Patrick van der Linden en ensemble Piacevole onder leiding van Gerben Budding.
marjonvanderlinden.nl

Arjen Uitbeijerse
Arjen Uitbeijerse dirigeert het Studentenkoor van Ars Musica en is daar betrokken bij de artistieke leiding. Hij studeerde hoofdvak Koordirectie aan de Hogeschool IDE bij Joop Schets en volgde daarnaast diverse masterclasses. Als dirigent is Arjen tevens verbonden aan vocaal ensemble Marcantus uit Houten en oratoriumvereniging ROV Psallite Deo uit Heinenoord.

Arjen studeerde zang bij Ingrid Smit Duyzentkunst en volgde zangles bij verschillende andere docenten. Als koorzanger is hij onder andere actief in Ars Musica Kamerkoor onder leiding van Patrick van der Linden. Arjen verleent als tenorsolist regelmatig zijn medewerking aan concerten.

Bij Jaap Nieuwenhuijse studeerde Arjen orgel. Arjen is organist van de Bethelkerk in Moordrecht en de Hervormde Kerk van Sluipwijk en begeleidt een aantal koren op orgel en piano.

Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde Arjen het diploma Docent Muziek. Hij werkte aanvankelijk als leraar in het primair onderwijs en later als Docent Muziek en CKV in het voortgezet onderwijs. Sinds 2017 is hij als Docent Muziek verbonden aan Driestar educatief in Gouda. Arjen geeft directie- en zanglessen en verzorgt workshops en vocal coaching voor koren.

In het kader van muziekeducatie schreef hij in opdracht de scripts voor diverse educatieve voorstellingen: ‘Viva Vivaldi’, ‘Memento Mozart’ en ‘Luther, hervormer van het kerklied’. In deze voorstellingen voor jong en oud komt de historie muzikaal tot leven.
arjenjauitbeijerse.nl

Arvo Pärt – Estnisches Wiegenlied | Ars Musica Meisjeskoor en Orkest

‘A Song of Freedom’ | Ars Musica Koorschool

‘Bachs Zilveren Bruiloft’

Je digitale reisgenoot: overzichtelijk en relevant.

Maak het jezelf gemakkelijk en probeer onze nieuwsbrief.

.